Tíz százalék alatt az MSZP

A biztos pártválasztók körében a Fidesz 59, az MSZP 20 százalékon áll. A teljes lakosságon belül a szocialisták támogatottsága már csak 9 százalék a Századvég-Forsense legutóbbi felmérése szerint.

A Fidesz továbbra is tartja jelentős, majdnem háromszoros előnyét az MSZP-vel szemben. A teljes sokaságon belül a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága 26 százalék, az MSZP szavazóinak aránya pedig egyszámjegyűre zsugorodott (9 százalék) - derül ki a Századvég-Forsense legutóbbi felméréséből.

A biztos szavazó pártválasztók között a Fidesz 59 százalékot ért el, az MSZP 20 százalékot. A biztos pártválasztók körében 12 százalékos támogatottsággal továbbra is a Jobbik áll a harmadik helyen. A kisebb pártok közül az LMP és az MDF 3 százalékon áll, az SZDSZ 1 százalékot mondhat magáénak ezen a bázison.

Egy most vasárnapi választásra a szavazók 60 százaléka menne el biztosan, ez az arány gyakorlatilag megegyezik a novembert megelőző hónapokban mérttel. A biztos szavazó pártot választók aránya továbbra is alacsony. Novemberben a választópolgárok 37 százaléka állította, hogy biztosan az urnához járulna egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson, illetve közölte, melyik pártra szavazna (ez mintegy 3 millió embert jelent).

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.