Szárnyaszegett turulper

Elképzelhető, hogy csak jövő februárban dől el a hegyvidéki turulszobor sorsa, noha jövő szerdára kitűzte a Legfelsőbb Bíróság (LB) azt a tanácsülést, amelyen kimondták volna a végső szót a műalkotásról.

Madarász Gabriella, az LB közigazgatási kollégiumának vezetője a Népszava csütörtöki számában elmondta: valóban úgy volt, hogy a november 11-ei tanácsülésen döntenek, de ez megváltozott.

Az LB-hez azután került az ügy, hogy a XII. kerületi önkormányzat felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Fővárosi Bíróság (FB) idén júniusi jogerős határozata ellen, amelyben az FB – tavalyi döntését megerősítve – megállapította a jogsértést, és  kimondta: a 2005 októberében felavatott szobor elhelyezése jogsértő volt, mert ahhoz nem járult hozzá a Fővárosi Közgyűlés.

Az FB ezen határozata ellen nyújtott be a Pokorni Zoltán fideszes polgármester vezette helyhatóság felülvizsgálati kérelmet.  A lap azonban úgy tudja, hogy azzal gond volt, mert az LB hiánypótlásra szólított fel.

Ennek határideje jövő hét elején lejár, így szerdán a bírói tanács elé kerülhetne a kérdés, ám az önkormányzat azt kérte, inkább tárgyaláson döntsenek. Pedig a Népszava információja szerint korábban éppen a kerület kérte ennek ellenkezőjét. A tárgyalás munkarendbe illesztése viszont azt jelenti: csak februárban tárgyalhatják az ügyet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.