Szanyi szerint Orbán és Gyurcsány a nemzet két legnagyobb kártevője

Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egyszerre tartja az ország, „a nemzet két legnagyobb kártevőjének” a szocialista Szanyi Tibor.

Az október 23-i ünnep szándékos megzavarása felőrölte a tárgyalásokhoz szükséges minimális alapot is, a kormányváltó szövetség pártjai, az MSZP és az Együtt-PM Szövetség ezért nem mennek el az egyeztetésre és nem nyitják újra a nemrégiben hivatalosan is aláírt megállapodást - a többi között ezt a választ kapta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az új tárgyalásokat sürgető Facebook-bejegyzésére.

Szanyi Tibor, a szocialista párt elnökségi tagja az M1 A Lényeg című műsorában azt mondta: az MSZP befejezett egy történelmi szakaszt, „eddig tartott mindenféle tolerancia, hit, remény, illúzió”, a Demokratikus Koalíció egyértelműen besorolódott a szélsőségek világába.

A szocialisták mostantól kizárólag programjuk ismertetésével, és az állampolgárok meggyőzésével szeretnének foglalkozni – húzta alá Szanyi, és hozzátette: nincs az a vonzerő, ami miatt behúznának a programjukba és kampányukba egy „olyan bizonytalansági tényezőt, amely perceken belül szét tud verni mindent”. Az MSZP választmánya egyhangúan vette tudomásul, hogy lezártnak tekintik a szövetségkötési tárgyalásokat – mondta.

Több szempontból a tisztesség szobraként állhat az MSZP - jelentette ki Szanyi Tibor, aki szerint Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke szilárdan tartotta magát ahhoz a megállapodáshoz, hogy egy ünnepi megemlékezésre megy el, és így ünnepi szónoklatát mondta el, és ugyanezt tette Bajnai Gordon és mások is a szövetségen belül.

„A tisztesség szövetségét hoztuk létre” – jelentette ki Szanyi Tibor, kiemelve, hogy a baloldali szavazóbázison túl sokkal szélesebb szavazói bázis érdekeit igyekeznek megjeleníteni és képviselni.

„Ha megvan az az öt pillér, az öt réteg, aki kormányzásunk nyertese lesz – például a nyugdíjasok, nők, kisvállalkozások, gyerekek –, akkor nem azzal foglalkozunk, hogy baloldali vagy jobboldali-e” – hangoztatta.

Politikai elemzők szerint az idei szobordöntős eset és a bajai hamis kampányvideó a 2002-es kampány stílusát idézi. Az MSZP-t akkor már Ron Werber izraeli kampányszakember segítette. Többen is úgy vélik, a félelmet és indulatokat szító ellenzéki kampánytechnikák alkalmazása mögött az ő közreműködését lehet sejteni.

Ezzel kapcsolatban Szanyi azt mondta: a különböző videóknak, lehallgatásoknak, hangfelvételnek egyre kevésbé fognak hitelt adni az emberek. Továbbá az MSZP kirakott egy fertőző gócot az együttműködési keretből, ezzel pedig sokkal egészségesebb lett az ellenzék szövetrendszere.

Kijelentette: a szocialista párt fog élni ugyan a negatív kampány módszerével, azonban ez szerinte azt fogja jelenteni, hogy lerántják a leplet, az álarcot a kormány valós tevékenységeiről.

Szanyi Tibor hangsúlyozta: szeretné nyilvánvalóvá tenni, hogy Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egyszerre tartja az ország, „a nemzet két legnagyobb kártevőjének”.

Az MSZP elnökségi tagja a műsorban kijelentette: a választópolgárokat „nem ezek a cirkuszok, hanem a saját programjuk érdekli”, és az MSZP ebből indul ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.