Szanyi felmentést kért, mégis megszavazza a vagyonadót

A múlt héten felmentést kért a vagyonadó megszavazása alól, ma mégis igent nyom majd Szanyi Tibor, az MSZP fenntartható fejlődés munkacsoportjának vezetője.

Felmentést kért - de nem kapott - a múlt héten az adócsomag parlamenti megszavazása alól Szanyi Tibor, a Népszabadság információi szerint mégis megszavazza a vagyonadót a mai voksoláson. Az MSZP fenntartható fejlődés munkacsoportjának vezetője a múlt heti frakcióülésen azzal érvelt, hogy a párt kapkodva „szaladt neki" az ingatlanadónak, amely egy baloldali ember számára ebben a formában vállalhatatlan.

Szerinte a tervezet vagyonadóként túlzottan kiterjedő igényű, ingatlanadóként pedig szokatlanul magas léptékű, bonyolult, s ezáltal nyugtalanságot kelt. Nem fogadja el, hogy a többgenerációs módon együtt élő családok relatíve nagy ingatlanjai is az adó alá essenek, s hogy az egyházak mentesüljenek.

A Népszabadság értesülései szerint Szanyi ezzel együtt mégsem megy szembe saját frakciójával és kormányával. A képviselő lapunknak azt mondta: - Minden fenntartásom ellenére megszavazom a vagyonadót. Több okom van erre, mint az ellenkezőjére. Minden tőlem telhetőt megtettem a törvényjavaslat jobbítása érdekében, számtalan javaslatot tettem, ezek egy része befogadást is nyert. Választóim érdekében lelkiismeretesen kijátszottam a pályát, de a végszavazáskor már nem lehet a kialakult kompromisszummal szembe menni. A miniszterelnökkel négyszemközt is beszéltem, megismertük egymás véleményét, s az 'igen' serpenyőjébe került a több súly - nyilatkozta lapunknak Szanyi Tibor.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.