Szanyi: a lottószámokat előbb tippelném meg

„Bár ekkora lett volna az érdeklődés a választópolgárok részéről is" – kezdte sajtótájékoztatóját Szanyi Tibor, a szocialisták listavezetője negyed kilenckor, amikor belépett a Jókai utcai pártszékház egyetlen zsúfolt termébe, a sajtószobába.

Szanyi elmondta: nem tud többet annál, mint hogy a fél hetes adatok szerint történelmi mélypontot ért a választási részvétel, így ez a nap nem nevezhető a demokrácia ünnepének.

Kovács Attila / MTI

Szerinte a 30 százalék körüli választói hajlandóságból az következik, bármi lesz is az eredmény, nem tükrözi hűen a népakaratot, ezért – főleg a kormánynak, de minden politikai erőnek – törekednie kell arra a jövőben, hogy fokozza az érdeklődést az európai uniós témák iránt.

Az MSZP listavezetője annak a reményének adott hangot, hogy a szélsőjobb előretörése sem Európában, sem Magyarországon nem következik be. Arra a kérdésre, hogy ha a Jobbik megelőzi a szocialistákat, le kell-e mondania Mesterházy Attila pártelnöknek, úgy válaszolt: fikciókkal nem foglalkozik.

Később azt mondta, a lottószámokat előbb tippelné meg, mint a választási eredményt.

Később a Hír Tv riportere azt mondta: úgy tudják, a Jobbik megelőzte, a Demokratikus Koalíció pedig megközelítette az MSZP-t, a szocialistáknak így lehet, hogy csak egy mandátumuk lesz. Szanyi ezt nem akarta kommentálni, mindössze annyit mondott: reméli, hogy nem igaz.

Az MSZP vezérkarától azt kérték, nyolc órára érkezzenek meg, eddig az időpontig azonban csak néhány elnökségi tag és Gúr Nándor alelnök futott be. Ujhelyi István, a lista második helyezettje Szegeden várja az eredményeket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.