D. Tóth Krisztát szándékos szivárogtatással vádolja az MTVA

Az MTVA szerint D. Tóth Kriszta búcsúlevelének kiszivárogtatásával a médián keresztül kívánt nyomást gyakorolni a döntéshozókra.

Az elmúlt hetekben folyamatos egyeztetések zajlanak D. Tóth Krisztával műsora folytatásáról és a közmédiában várható jövőjéről - szögezte le lapunknak küldött közleményében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Az MTVA sajnálatos és nem túl elegáns lépésnek tartja D. Tóth Kriszta szombati napon kiszivárgott, a DTK stábjának írt „búcsúlevelét”. 

Amikor még D. Tóth Krisztinát mutatta be sztárként az MTVA: az új műsorrendet ismertető tájékoztatón Skype-on jelentkezik be a műsorvezető 2011 szeptember 15-én
z új műsorrendet bemutató tájékoztató szeptember 15-én, az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Az MTVA ugyanakkor tartja magát ahhoz a megállapodáshoz, amellyel a pénteki napot zárták, és hétfőn  - a D. Tóth Krisztával is előre egyeztetett beszélgetés után -, tájékoztatják a nyilvánosságot. Az MTVA úgy ítéli meg, hogy a műsorvezetőnő a szivárogtatással a médián keresztül kívánt nyomást gyakorolni a döntéshozókra. Azt sem tartják kizártnak, hogy esetleg egy másik televíziós csatornánál kívánja folytatni pályafutását.

D. Tóth Kriszta Facebook oldalán szombat reggel azt írta: "Nem most és nem így terveztem erről nektek írni, hanem nyugodtan, higgadtan, és a hivatalos utat betartva. De hát a sajtó megelőzött (erre én, egy újságíró persze számíthattam volna... de engem is meglepett, hogy a kollégák milyen jólértesültek és gyorsak). Úgy tűnik, tényleg véget ér az életem egy fontos és tanulságos szakasza."

Lapunk információi szerint a műsorvezető felmondásának közvetlen kiváltó oka az volt, hogy a decemberi csoportos létszámleépítés során a show-t készítő csapatot jelentősen "megvágták": a stáb háromnegyede kapott előzetes értesítést arról, hogy nem tartanak igényt a munkájukra.

A DTK stábjának címzett búcsúlevelében D. Tóth Kriszta többek között azt írta: "Elfogyott az erőm. Ne haragudjatok, elfáradtam." Felmondását az intézmény kiszámíthatatlanságával és azzal indokolta, hogy a vezetésben folyó hatalmi harcok, a sok, egymásnak ellentmondó elvárás és az állandósult bizonytalanság jelentősen nehezítette a szerkesztőség napi munkáját.

"Egyetlen mentsvárunk volt az elmúlt időkben: mi magunk. A műhely, amit mi alkottunk" - írta. "Talán az utolsó ilyen jellegű alkotóközösség voltunk a házban". "A további kompromisszumok szakmailag és emberileg vállalhatatlanok. Ez pedig azt jelenti, hogy egyetlen tisztességes út áll előttem: véglegesen lezárni az elmúlt 10 és fél évet. Ennyi volt, vége van" - zárult levele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.