Száműzni akarják a "negatív érzelmeket" a kampányból

Hatan pályáznak a Heves megyei Ostoros polgármesteri posztjára, s habár van köztük jobbikos, van köztük munkáspárti, de mindannyian aláírtak egy választási etikai kódexet. Higgadt kampányt akarnak negatív érzelmek nélkül.

Lezárult Ostoroson a február 7-i időközi polgármester választás jelöltállítási időszaka. Hat helyi polgárt regisztrált a választási bizottság az alábbi sorrendben: Tietze Nándor (Jobbik), Böjt Attila (független), Németh Zoltán (Munkáspárt), dr. Róka Sándor (független). Balizs Károly Vidor (független) és Böjt László (független) - írja a Heves Megyei Hírlap. A választást a korábbi polgármester, Kisari Zoltán halála miatt kellett kiírni.

A lap kitér arra:  tegnap Egerben mind a hat jelölt aláírta azt az választási etikai kódexet, amelyet az Agria Universitas Egyesület (AUE) kezdeményezésére és közreműködésével alkottak meg. Az egyesület elnöke, Horváth Ágnes az aláírási ceremóniát követően a lapnak azt mondta: a kódex megalkotása hozzájárulhat egy higgadt választási kampány megvalósulásához.

A kódex megalkotásával az volt a céljuk, hogy amennyire lehetséges, száműzzék a negatív érzelmeket, amelyek általában a kampányok részévé válnak. Valamennyi jelölt csatlakozott, ez talán garancia lesz erre.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.