Kocsmában látták utoljára az eltűnt szocialista politikust

Beugrott egy sörre a közeli kocsmába, majd eltűnt. Egyelőre nem tudni, Sápi Attila hol lehet, napok óta nem ad életjelet magáról. A hírek szerint a politikus százmilliós adósságot hagyott hátra.

Szamuráj – ezen a néven emlegeti egyik barátja a 43 éves Sápi Attilát. A szocialista önkormányzati képviselőt a Blikk és a Bors hasábjain megszólalók zárkózott, halk szavú, mégis közkedvelt emberként írják le, akinek eltűnésén mindenki csodálkozik. Azon viszont már kevesebben rágódnak, hogy az újpalotai lakásából a dohányboltba "leugró" politikus hiánya csak egy hét múlva szúrt szemet a környezetében élőknek. Talán csak akkor, amikor pénteken nem jelent meg a védnöksége alatt megszervezett festménykiállítás megnyitóján.

Sápi Attila január 5-én edzőcipőt húzott, tréningruhájára felkapta zöld kabátját és betette maga mögött az ajtót. Azóta élettársa hiába várja haza. Utoljára állítólag a lakásától 150 méterre működő sörözőben látták. Kóté Károlyné felszolgáló a híradások szerint még arra is emlékszik, hogy sört és kávét rendelt. És italfogyasztásához mérten rendkívül zavart volt.

Hogy a zuglói képviselő valójában mit fogyasztott, lehet mellékes is. A tény viszont, hogy több mint egy hete nincs hír hol- és hogylétéről. Ami elég volt ahhoz is, hogy a rendőrség is keresni kezdje. Eddig azonban nem sok sikerrel. Ami érthető, hiszen Sápi Attilát nem lehet csak úgy felhívni. Egyes hírek szerint személyes irataival együtt otthon hagyott, mások szerint a kocsmai látogatás idején kezében lévő telefonja ugyanis ki van kapcsolva. Nehéz hát a keresés.

Életének bizalmas részletei viszont máris napvilágra kerültek. Ezek sorában szerepel, hogy a politikus papíron szegény ember. Vagyonnyilatkozata szerint 1 millió 850 ezer forintos banki tartozásán felül az égvilágon semmije nincs, noha önkormányzati képviselőként bruttó 425 ezer forintot keres, amit havi 59 ezer forint "ügyintézői" keresetével egészít ki.

Sorsa nem volt mindig ilyen sanyarú: egy évvel ezelőtt legalábbis még "40 százalékos tulajdonos volt egy egyszemélyes, adminisztratív szolgáltatást végző kft.-ben". Na meg 2011-től a többi között 100 százalékos tulajdonosként jegyezték egy biztonsági, magánnyomozással is foglalkozó cégben. Amit aztán 100 millió forintot, illetve 180 napot meghaladó adótartozás miatt tavaly októberben felszámolták.

De, hogy az ügy még szövevényesebb legyen, már feldobták azt is: Sápi Attilát az MSZP-ben Tóth Csaba bizalmasaként emlegetik. Utóbbiról pedig azt mondják, személye akkor vált ismertté, amikor neve többször is felmerült a fiktív tagok toborzásáról szóló botrányok kapcsán.

Az eltűnt politikus magánélete sem titok többé. Legfeljebb kissé zavaros. Hivatalos lakcíme tavaly még egy békásmegyeri panellakásban volt. Amely korábban Sápi édesanyjának nevén szerepelt, de a politikus és élettársa élt benne. Egészen tavaly májusig, amikor eladták és Pilisre költöztek, ahol a neki hitelező bankok szerint most is lakik. Valójában azonban már továbbállt Újpalotára, ahonnan január elején eltűnt. Korábbi felesége és fia viszont Vácon él.

Képviselőtársai a tavalyi év végi vacsorán látták utoljára, ahol nem vettek észre rajta semmi különöset. A korábbi üzlettársa pedig, bár a közös cégnek már vége, aggódik érte. Aki látja az egyik vállán nonfiguratív tetoválást viselő, 165-170 centiméter magas, sötét hajú, zöld szemű, közepes testalkatú férfit, jelentkezzen a rendőrségen. Vagy akár szerkesztőségünkben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.