A Wikipedia egy ideig ezt sorolta: Orbán, Szálasi, Rákosi, Kádár

Szálasi Ferenc, Rákosi Mátyás és Kádár János után negyedik magyarként egy időre Orbán Viktor neve is felkerült a wikipedia.org internetes lexikon modernkori diktátorokról szóló listájára. A szabadon szerkeszthető lexikonból később törölték Orbánt, de a listáról készült fotót többen is megosztották a Facebookon.

Felvették Orbán Viktort a modernkori diktátorokat gyűjtő listára a wikipedia.org internetes lexikonban – adta hírül a pécsistop.hu. Magyarország miniszterelnöke a napokban lett Szálasi Ferenc, Rákosi Mátyás és Kádár János után negyedik az ilyen téren híres magyarok sorában.

Aki a napokban a világ diktárorai között böngészett a wikipédián, nem kis meglepetésére Orbán Viktor nevét is olvashatta, mivel egy önkéntes szerkesztő az európai önkényuralkodók közé odabiggyesztette a 2010 tavasza óta regnáló miniszterelnököt is. A név azóta eltűnt a listáról, de többen készítettek képlopást az oldalról, amelyen Magyarország első emberének neve látható a dicső társaságban. A képek azóta felkerültek a világhálóra, többen a Facebookon is megosztották.

A modernkori diktátorok listáján Orbán olyanok társaságában szerepelt, mint Ceauşescu, Brezsnyev, Tito, Quisling, illetve Adolf Hitler – írja a pécsistop.hu

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.