Szalai Annamária lecsapott Ice-T miatt a Tilosra

A híres amerikai rap- és mozisztár egyik dalának sugárzása miatt eljárást indít a Médiahatóság a Tilos Rádió ellen, mondván annak szövege káros a fiatalokra. A rádió szerint minimális lehet azon tini hallgatóik száma, akik felsőfokon értik az amerikai fekete szlenget.

Levélben kifogásolta a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH), hogy a Tilos Rádióban szeptemberben előzetes figyelmeztetés nélkül az amerikai rap- és mozisztár Ice-T egyik száma került adásba. Az NMHH decemberi levele szerint indokolt a közigazgatási eljárás, miután az „It's on" című dal túlzottan obszcén és káros.

Az indoklásban meg is jegyzik, hogy Ice-T szinte minden száma a rendőri erőszakról és a szexről szól, egyik híres száma például a „Copkiller", azaz a rendőrgyilkos címet viseli. A Szalai Annamária vezette médiahatóság szerint a Tilos Rádiónak előzetesen figyelmeztetnie kellett volna a hallgatóságot az obszcén tartalomra. A Médiahatóság levele szerint Magyarországon csak az elmúlt tíz évben egymillióan tettek sikeres angol nyelvvizsgát, vagyis rengetegen értették, érthették a szöveget.

A Tilos Rádió írásban válaszolt az NMHH-nak, ezt is közzétették honlapjukon. Reagálásukban többek között azt írják: a törvény csak a tizenhat éven aluliaknak nem ajánlotta az említett zeneszám meghallgatását, így a sikeres angol nyelvvizsgák száma irreleváns. A Tilos közli: az említett műsorsávban körülbelül tizenöt-húsz tini hallgathatta a rádiót; kérdés, hogy közülük hánynak van felsőfokú angol nyelvtudása.

„Álláspontunk szerint a vizsgálat tárgyát képező, angol nyelvű zeneszámok alkalmatlanok voltak a 16 éven aluliak erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, ezért tisztelettel kérjük az NMHH hivatalát, hogy állapítsa meg, hogy a Műsorszolgáltató részéről jogsértés nem történt" - írja a Tilos Rádió.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Az amerikai rapper Ice-T idézett számának címe ("It's on") egyébként azt jelenti: kezdődik.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.