Megijedt a szakszervezeti vezetőktől a BKV-vezér?

A BKV vezérigazgatója atrocitástól tartva a Moszkva tér helyett a 2-es metró gépházában tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: ellentételezni kell azokat a bérlettel rendelkező utasokat, akik a sztrájk idején nem kapják meg a számukra szükséges szolgáltatásokat.

Kocsis István vezérigazgató csütörtöki sajtótájékoztatóján az ombudsman nem sokkal korábban kiadott közleményére reagálva úgy fogalmazott: amikor valaki bérletet vásárol, lényegében szerződést köt a BKV Zrt.-vel. Ezért ő úgy gondolja, ha a BKV nem tudja a szolgáltatást biztosítani, akkor ellentételezéssel tartoznak azoknak, akik ettől elestek. Kocsis István a cég szakembereinek már kiadta a feladatot, vizsgálják meg a kérdést annak érdekében, hogy a BKV tisztességesen járjon el. Ennek a módját még nem tudja, de elképzelhető, hogy a bérletek érvényességét fogják meghosszabbítani.

Kocsis István megköszönte az utazóközönség türelmét és megértését a sztrájk idején, valamint megköszönte azoknak a járművezetőknek a munkáját, akik felvették a munkát az elmúlt napokban. A BKV a lehetőségekhez képest továbbra is mindent megtesz azért, hogy a szolgáltatásokat biztosítsa.

Kocsis István kérdésre közölte, nem érte atrocitás, amikor metróval a Moszkva téri helyszínre érkezett, és nem is ő hívta a sajtótájékoztató helyszínére a rendőrséget. Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója később azt mondta, cégük egyik munkatársa riasztotta a rendőröket a Moszkva térre. Az előzményekhez tartozik, hogy a meghirdetett sajtótájékoztató helyszínén az újságíróktól nem messze tucatnyi rendőrautó jelent meg, köztük több kisbusz és kamerás gépkocsi, ám semmilyen intézkedés nem történt. A rendőrök később is a téren maradtak.

A rendőri jelenlétre a BKV munkatársai a helyszínen nem tudtak magyarázatot adni, ám később a metró gépházába irányították az újságírókat, ahol Kocsis István végül megtartotta a sajtótájékoztatót. Kocsis István a helyszínváltozást azzal indokolta, hogy nem akart "ordítozást" a helyszínen. Utalt arra, hogy a téren több szakszervezeti vezető is megjelent az újságírók mögött néhány lépésnyi távolságban.

Korábban a BRFK azt közölte, téves bejelentésre indult a rendőrség a Moszkva térre. Tafferner Éva rendőrségi szóvivő elmondta, információjuk volt arról, hogy nagyobb csoportosulás van a Moszkva téren és a jelenlegi feszült helyzetben ezért riasztották a munkatársaikat. A helyszínen azonban kiderült, semmi olyan nem történt, ami rendőri közbeavatkozást igényelt volna.

Kocsis István rendőrök gyűrűjében
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.