Szakszervezeti támogatást kapott a biciklist gázoló sofőr

Bár a gázoló buszvezető elismerte, hogy hibázott, a BKV Fürst Közlekedési Szakszervezete hétfőn közleményben kiállt a június 24-én a Thököly úton biciklist gázoló sofőr mellett. Szerintük a BKK Zrt. beleszól a BKV Zrt. belügyeibe.

Az ügy előzménye, hogy az Index Kerékagy blogjára felkerült egy felvétel, amin a 133-as busz éppen elgázol egy biciklist, aki az egész esetet kamerával rögzítette. A kerékpáros öt napot töltött az intenzíven, több bordája eltörött és légmelle lett. A rendőrség cserbenhagyásos gázolás miatt eljárást indított a buszvezető ellen.

Vitézy Dávid az eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy az ilyen járművezetőknek nincs helye a budapesti közösségi közlekedésben. Ezzel a kijelentésével egyetértett a BKK és a BKV is. A baleset után úgy döntöttek, a buszsofőr nem vezethet többé a budapesti buszjáratokon.

Golián Zsolt, a BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet elnöke határozottan visszautasítja, hogy a Budapesti Közlekedési Központ beleszóljon a vállalat belügyeibe oly módon, hogy véleményt formál egy még lezáratlan, folyamatban lévő vizsgálatról. Felháborítónak tartják, hogy a BKK munkáltatói jogköröket próbál gyakorolni, és utasítja a BKV-t egy munkavállaló ellehetetlenítésére.

Közleményüket azzal zárják, hogy a szakszervezet kiáll, és minden támogatást megad a járművezető helyzetének tisztázása érdekében. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.