Szájernek nem tetszik Kövér döntése

Nem tetszik Szájer József fideszes EP-képviselőnek Kövér László döntése, amellyel kitiltotta az Országgyűlés ülésterméből az Európai Unió zászlaját. Ezt a képviselő az ATV Szabad szemmel című műsorának pénteki felvételén mondta.

Szájer Mészáros Antóniának az uniós zászló ülésteremből történt kitiltásáról feltett kérdésére azt válaszolta, hogy szerinte az Európai Unió óriási lehetőség Magyarország számára. „A házelnök úr nyilván alaposan megfontolta a döntését, de ez nekem nem különösebben tetszik" – kommentálta Kövér László döntését a Fidesz EP-képviselője.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e Kövér kijelentésével, amely szerint adott esetben a jövőben valamikor „lassan, óvatosan" ki kellene hátrálni az Európai Unióból, Szájer azt válaszolta, hogy elkötelezett európainak tartja magát.

A közelmúltban szintén Kövér László volt az, aki azt mondta, hogy az Európai Unió bizonyos tekintetben a volt Szovjetunióra emlékezteti. Szájer erre reagálva a Szabad szemmel felvételén elmondta: nem ért egyet azzal, hogy az Európai Unió lenne az új Szovjetunió.

Ha a 2008-as világgazdasági válság nem az Európai Unió tagjaként ér minket, Magyarországot padlóra küldte volna a válság – mondta a Szabad szemmel pénteki felvételén Szájer, hozzátéve: „Európa védett meg minket" a válság jó néhány súlyos következményétől.

A Szabad szemmel vasárnap 19.15-kor kezdődik az ATV-n.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.