Szájer már a lehető legalacsonyabb rezsiről beszél

Alapvető fontosságú, hogy egy olyan országban, amelyet az elmúlt évek válsága különösen súlyosan érintett, a háztartások költségei a piacgazdaságban lehetséges legalacsonyabb szintre csökkenjenek- mondta Szájer József EP-képviselő Szegeden.

A kormány kiszámítható és tartós lépésnek szánja a rezsicsökkentést, amelyhez szükség van a polgárok támogatására is – jelentette ki Szájer József néppárti európai parlamenti képviselő szombaton Szegeden. Az Európai Parlament néppárti frakciójának alelnöke a rezsicsökkentéssel kapcsolatos lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón közölte, 2014 is a rezsicsökkentés éve lesz: a tervek szerint áprilisban a gáz ára 6,5, szeptemberben az áram ára 5,7, októberben a távhőé 3,3 százalékkal fog csökkenni.

Az előző rezsicsökkentés eredményeként 240 milliárd forint maradt a polgárok zsebében, ez annak az egyhavi fizetésnek vagy nyugdíjnak felel meg, amelyet a korábbi szocialista kormányok elvettek az emberektől - tette hozzá a politikus. Az európai parlamenti képviselő szerint a következő hónapok fő vitatémája a közműszolgáltatások nonprofittá tételének előkészítése lesz. Ehhez a lépéshez a Fidesz-KDNP nem csupán az Országgyűlés, hanem a polgárok támogatását is meg kívánja szerezni – tette hozzá.

Szájer József úgy fogalmazott, alapvető fontosságú, hogy egy olyan országban, amelyet az elmúlt évek válsága különösen súlyosan érintett, a háztartások költségei a piacgazdaságban lehetséges legalacsonyabb szintre csökkenjenek. Kitért arra, hogy az eddigi rezsicsökkentésekkel az európai középmezőnybe sikerült vinni az energiaárakat, de ezek még mindig magasabbak, mint amit a lakosság teljesítőképessége indokolna. A politikus azt mondta, az a 2,5 millió aláírás, amely a rezsicsökkentés mellett összegyűlt, óriási segítséget nyújtott a kormánynak abban, hogy ezt a nehéz folyamatot végre tudja hajtani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.