Szájer: botrány, hogy nem jár voks a gyerek után

Botrány, hogy nem egyenlő a választójog, hogy a gyermekek "jogfosztottak" Szájer József szerint.

Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő botránynak tartja, hogy jelen pillanatban nem egyenlő a választójog, és így a gyermekek, a magyar lakosság húsz százaléka "jogfosztott". A politikus ezt a gyermekek után járó szavazati jog témájában szervezett budapesti konferencián mondta, ahol egy társadalmi tanács létrehozását szorgalmazta a kérdés megvitatására.

Résztvevők táncolnak az Európa-családfa körül a Családünnep Európával elnevezésű egész napos fesztiválon
Budapest, 2011. április 2. Résztvevők táncolnak az Európa-családfa körül a Családünnep Európával elnevezésű egész napos fesztiválon, az Európai Népesedési és Családügyi hét záróeseményén a Millenárison. MTI Fotó: Mohai Balázs

Szájer József, aki a nemzeti konzultációs testület vezetője, a Polgári Magyarországért Alapítvány által rendezett tanácskozáson közölte: javasolja Orbán Viktor miniszterelnöknek, Schmitt Pál államfőnek, hogy hozzanak létre egy olyan társadalmi bizottságot - demográfusokból, jogászokból, közéleti személyiségekből, a családok képviselőiből -, amely alaposan megvizsgálja a gyermekek után járó szavazati jog kérdését, majd arról jelentést készít.

A politikus kezdeményezi azt is, hogy a Magyar Tudományos Akadémia indítson kutatásokat a témában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.