Szájer: az elért eredmények megvédéséről is szól a választás

A májusi európai parlamenti (EP) választás után meghozott intézkedések komoly támadásnak vannak kitéve, ezért a megvédésükről is szól ez az önkormányzati választás - mondta Szájer József néppárti EP-képviselő szombaton Lajosmizsén.

A politikus, aki a Fidesznek az október 12-i választást megelőző országjárása során érkezett a városba, hangsúlyozta: a voksolás arra is alkalmas a helyi politikusok megválasztásán túl, hogy országosan is azt az irányt erősítse meg, amely az elmúlt négy esztendőben kibontakozott, és azóta is folyamatosan támadás alatt áll.

Az európai parlamenti képviselő szavai szerint "mind Európában, mind Magyarországon nagyon sok az ellenérdekelt", ezért komoly nyomás éri a magyar kormányt a bankok elszámoltatása és az újabb rezsicsökkentés miatt.

A Fidesz-KDNP szövetségnek fontos - tette hozzá -, hogy a választópolgárok ezen a választáson is támogassák a jelöltjeiket, támogassák azokat, akik a kormány politikájával összhangban irányítják a településüket.

Az elkövetkezendő években ez az együttműködés határozza meg az ország fejlesztését - mondta, hozzátéve, "az a jó (...) ha egy irányba megyünk".

Basky András (Fidesz-KDNP), Lajosmizse polgármestere elmondta, hogy nyolc éve vezeti a várost, és az utóbbi négy évben, a kormánnyal együtt dolgozva, fontos fejlesztéseket tudtak elindítani.

Az önkormányzat 4,5 milliárd forint összegben kezdett el olyan beruházásokat, amelyek a város fejlesztése szempontjából meghatározók lesznek - fűzte hozzá. A munkahelyteremtés szempontjából fontosnak nevezte, hogy a vállalkozások mintegy 2,5 milliárd forint értékben valósítottak meg beruházásokat a településen.

Salacz László (Fidesz), Bács-Kiskun megye 1-es választókerületének országgyűlési képviselője kiemelte, hogy Lajosmizse hitelek nélkül tudott gazdálkodni. A képviselő méltányosnak tartja, hogy a kormány, a kisváros példás gazdálkodását elismerve, négy éven keresztül évente 200 millió forint többlettámogatást ad a településnek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.