Szabó Hedvig-ügy: az MSZP nem lesz ott az ülésen

Az MSZP nem vesz részt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága ülésén, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy kinevezése után, utólag hallgatják meg a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat új főigazgatóját.
Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke és egyetlen szocialista tagja hétfőn közleményben tudatta, hogy nem vesz részt a kormánypárti képviselők által kezdeményezett délutáni ülésen.

Véleménye szerint a kormánypárti képviselők és a kinevezők felelőssége dönteni, hogy az új főigazgató beiktatása bizottsági előzetes meghallgatás nélkül törvényesnek tekinthető-e.

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke közölte, a bizottsági üléstől függetlenül tisztázni kell azt is, miként történhetett meg a személycsere a törvényben előírt előzetes meghallgatás nélkül.

Molnár Zsolt azt írta, hogy pártja szerint az eljárás elfogadhatatlan. Szabó Hedvig új főigazgató személyével nem szakmai, hanem kinevezését illető eljárási problémák vannak - hangsúlyozta.

Ezért nem járulnak hozzá az utólagos – szerintük jogilag értelmezhetetlen – meghallgatáshoz - jelentette ki a politikus.
A Magyar Közlöny pénteki számából derült ki, hogy Szabó Hedviget nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójává.

Az MSZP már szombaton jelezte, hogy elmaradt a főigazgató bizottsági meghallgatása, ezért Molnár Zsolt levélben fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez azt tudakolva, hogy a tárcavezető javaslatára valóban kinevezték-e Szabó Hedviget.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.