Díszsírhelyre temettette át szüleit a menesztett igazgató

A város nagyságainak fenntartott díszparcellába temettette szüleit mandátumának utolsó heteiben a szegedi Belvárosi temető menesztett igazgatója – tudta meg a Délmagyar.

A város kiválóságainak fenntartott díszsírhelyre csak közgyűlési jóváhagyással lehet temetni, most pedig az önkormányzati sírkerteket kezelő Szegedi Testamentum Temetkezési Kft. volt ügyvezetőjének szülei nyugszanak benne – írja a lap.

Balogi Dániel 2006 és 2010 között fideszes önkormányzati képviselő volt, a cég élére 2011. április 16-ától nevezte ki az előző, még jobboldali többségű közgyűlés. A városvezetés tavaly novemberben, az önkormányzati választások után menesztette másik 12 cégvezetővel együtt.

A régi díszparcella megtelt, ezért oda már nem lehet temetni. Erre a célra egy új, a főbejárathoz közelebb eső területet jelöltek ki, akik oda voltak temetve (mindannyian 1919-es munkásmozgalmi aktivisták voltak), azoknak egy éjszaka kiemelték és máshová szállították el a földi maradványait – mondja egy temetői dolgozó.

A régi és az új díszparcellában közös, hogy kizárólag Szeged nagyságai, illetve díszpolgárai nyugodhatnak a területeken. Önkormányzati rendelet szerint csak a polgármester javaslatára és a közgyűlés jóváhagyásával temethető díszparcellába valaki, illetve az ott nyugvók exhumálásának is ezek a feltételei. Molnár Tamás jelenlegi ügyvezető szerint elődje a rendeletet megkerülve, szabálytalanul temettette hozzátartozóit a régi díszparcellába.

Az ügyvezető elmondta, a korábbi igazgató a számlák alapján a mandátuma utolsó heteiben rendelkezhetett a szülei átviteléről a Belvárosi temető másik részéből a díszsírhelyre. A beavatkozások egy részét rosszul számolták el, így az új cégvezetés pár hete a pótlására szólította fel Balogi Dánielt, aki eleget is tett az újabb befizetésnek.

Molnár Tamás a lapnak azt nyilatkozta, hogy Balogi rokonai most már a díszsírhelyen maradnak, mivel kegyeletsértő lenne az eltávolításuk, ha arról a család másképp nem rendelkezik.

A Délmagyar hírportál kereste Balogi Dánielt is, de ő nem kívánt megszólalni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.