Jé, pont a tüntetések napján van szabadságstop?

A Készenléti Rendőrség egyik munkatársa azzal fordult a Liga Szakszervezetekhez, hogy az április 9-ére és 16-ára meghirdetett tüntetésre se tud elmenni, mert munkáltatója váratlanul szabadságstopot és kötelező túlórát rendelt el - írja a Hírszerző.

"Mint az egy olvasói levélből kiderül, a rendőrség nagy erőkkel készül az április 9-i demonstrációra. Igaz, a résztvevők számának csökkentése a szándék, hiszen furcsa mód épp április 9-ére és 16-ára, két nagy szakszervezeti demonstráció napjára rendeltek el váratlanul szabadságstopot és túlórát" - idéz a Liga Szakszervezetek közleményéből a Hírszerző.

A szakszervezet közleménye szerint az olvasói levél írója szívesen ellátogatott volna civilként az április 9-i demonstrációra, azonban a munkáltatója, a Készenléti Rendőrség közölte, hogy "sem szabadnap, sem szabadság nem vehető ki arra a napra", valamint az április 16-ra meghirdetett demonstráció napjára "kötelező" túlórát hirdettek, "nem tudni, hogy milyen okból". 16-án a levélíró elvileg nem is dolgozna. - írja a Hírszerző.

A levélíró úgy fogalmaz: "biztosan véletlen egybeesés a két dátum, gondolom még csak véletlenül sem azért döntöttek így, hogy ne tudjon a rendőr kimenni, és békésen hangot adni elégedetlenségének". A kötelező túlóra elrendelése kapcsán így folytatja: akkor rendelik azt el, amikor "mindenki tudja, hogy így sincs semmi pénze a Cégnek, túlórákat is alig tudja már kifizetni, de úgy érzik, hogy erre a napra megéri berendelni X számú rendőrt".

A levélíró a Ligához fordutl, s arra kéri őket, hogy "mivel az önök érdeke is, hogy részt vegyünk a demonstráción, tegyenek valamit ennek érdekében, ha más fegyverük nem maradt, ott a média".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.