Szabadság híd: csak májusra lesz végleges díszfény

Nem felejtették el megtervezni a Szabadság híd új világítását, mindössze arról van szó, hogy a dísz- és a közvilágítás kiépítésére két külön eljárásban választották ki a kivitelezőket – reagált a városháza a Városképp elnevezésű internetes blogban megjelent állításokra.

Czuk Dóra, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke lapunkat úgy tájékoztatta: december 20-án újra megindul a villamosforgalom a felújítás alatt lévő átkelőn, a biztonságos közlekedést ekkor ideiglenes világítással segítik.

A hídhoz illő lámpatestek és az oszlopok végső burkolata májusra, a híd teljes átadására lesz kész – tette hozzá. Ideiglenes megvi-lágítás eddig is működött a hídon, most annyi történt, hogy a végleges oszlopvázra kerültek ideiglenes lám-patestek.

Budapest legkeskenyebb Duna-hídjának felújításával az eredeti tervek szerint idén októberben kellett volna végezni, a Fővám téri metróállomás építésének csúszása miatt azonban kitolták a határidőt.

A költségkeretet is többször módosították, a legfrissebb adatok szerint a beruházás 5,8 milliárd forintba kerül, a beruházáshoz 2,5 milliárd forint támogatást ad az EU. Október végén újabb 300 millió forinttal növelte meg a tervezett költségeket a főváros, többek között éppen a díszkivilágítás kiépítésével indokolva a döntést, arra ugyanis Brüsszel nem ad pénzt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.