Szabadság tér visszatér

A tüntetések több mint száztíz nap után szünetelnek, de csak időlegesen.
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Eredménynek tekintjük, hogy a kormány csak az éj leple alatt merte felállítani a hazugság építményét, és átadni egyáltalán nem merte azt – hangsúlyozzák közleményükben a Szabadság téri demonstrációk szervezői, Magyar Fruzsina, Mécs Imre és Zoltai Andrea.

A megszállási emlékmű elleni tüntetések több mint száztíz nap után szünetelnek, de csak időlegesen. A szervezők ígérik, hogy szeptember elsejétől új formában, új koncepcióval folytatják a küzdelmet a „kormány ideológiája és politikája ellen". Addig is „Damoklész kardjaként" jelen lesznek, ha kell, pillanatok alatt lecsapnak: azaz demonstrációt hívnak össze.

Csütörtök kora este, az „átmenetileg utolsó" napon Bársony Péter brácsaművész zenélt, Kornis Mihály író és Pogány Judit színész olvasott fel a Szabadság téren. A demonstrálók fehér szalagot tartva járták körbe a továbbra is fémkordonnal és rendőrsorfallal őrzött emlékművet. A szalagot, amelyen a „gonoszság" felirat volt olvasható, végezetül a kordonra tekerték.

Bár a tüntetések ebben a formában véget értek, szerveződik egy másik civil csoport, amely szintén arra készül, hogy hétköznaponként demonstrációkat tart az emlékmű ellen. A csoport több tagja kérdésünkre közölte, hogy már most pénteken, délután fél öttől ott lesznek a Szabadság téren. Esténként folytatódnak az „Eleven emlékmű" elnevezéssel tartott beszélgetések is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.