Szabadon engedték Portik Tamás üzlettársát

Állítólag 16 év után is tudott megdönthetetlen alibit igazolni Portik Tamás üzlettársa, akit Prisztás József 1996-os meggyilkolásával összefüggésben bűnsegédként elkövetett emberölés gyanújával még júliusban tartóztattak le. A rendőrség szerint semmi nem történt: közeledik a nyomozás vége, és újraértékelték a nyomozás bizonyítékait.

Négy hónappal előzetes letartóztatásának elrendelése után a Nemzeti Nyomozó Iroda szabadlábra helyeztette Portik Tamás egyik egykori üzlettársát és feltételezett bűntársát, K. Tibort. A férfit mindeddig azzal gyanúsították, hogy bűnsegédként részt vett Prisztás József vállalkozó 1996. novemberi meggyilkolásában. A PestiSracok.hu értesülése szerint azonban K. nemrég megdönthetetlen bizonyítékkal állt elő, ami kizárta, hogy bűnsegédként szerepelhetett volna az ügyben.

A rendőrség nem kívánta kommentálni a történteket, amit a PestiSracok.hu máris az ügy első jelentős fiaskójaként említ. Forrásaink „egy ember elengedésének” tényét megerősítették ugyan, de részleteket nem kívántak közölni. Úgy fogalmaztak: a nyomozás a vége felé közeledik, s az ügy ezen szakaszában újra- és átértékelték az érintettek szerepét, a velük szemben összegyűjtött bizonyítékokat. Így született meg a kommentálni nem kívánt döntés.

Portik Tamást, akinek a nevét a ’90-es évek végén az olajügyeikről elhíresült Energol Rt. kapcsán ismerhette meg a nyilvánosság – ő volt a cég marketingigazgatója – három társával együtt azzal gyanúsította meg a nyáron a Nemzeti Nyomozó Iroda, hogy elkövetőként, felbujtóként, bűnsegédként (kinek milyen minőségben) közük volt az elmúlt húsz év több megoldatlan bűncselekményéhez. Bár a rendőrség eddig nem nyilatkozott az ügyben, a kiszivárgott hírekből és a gyanúsítottak előzetes letartóztatására tett indítványokból arra lehet következtetni, hogy – eddig – hét ember meggyilkolásával hozták összefüggésbe őket.

Portikék számlájára írták az Aranykéz utcai robbantást, amelynek a célpontja a rendőrség szerint a szintén bűnöző múltú „olajos vállalkozó”  Boros Tamás volt, aki a rendőrségen más, illegális olajügyekben érintett vállalkozók sorára tett terhelő vallomást, többek között Portikékra is. Borossal együtt azonban három vétlen járókelő is meghalt a merényletben, amelynek még további húsz súlyos sérültje is volt.

Portik megbízására ölték meg a gyanú szerint 1996-ban Prisztás Józsefet, valamint 1999 tavaszán Seres Zoltánt és olasz üzleti partnerét Tahitótfaluban, a Kisoroszi felé vezető úton.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.