Szabadlábon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület őrizetbe vett tagjai

Megszüntette a garázdaság miatt indított eljárást a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagja ellen a bíróság, és szabadlábra helyezte őket.

A Debreceni Városi Bíróság megszüntette a garázdaság miatt indított eljárást a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagja ellen szombaton, és azonnali hatállyal szabadlábra helyezte őket.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai távoznak a Debreceni Városi Bíróságról
Debrecen, 2011. április 16. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai távoznak a Debreceni Városi Bíróságról, ahol megszüntették a garázdaság miatt ellenük indított eljárást. A rendőrség április 15-én állította elő, majd vette őrizetbe az öt férfit, akik szórólapokat osztottak és aláírásokat gyűjtöttek a Hajdúhadházon arról, hogy a lakosság támogatja-e, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai a városban maradjanak. Az érintettek és védőik tudomásul vették a bírósági végzést, a rendőrhatóság képviselője fellebbezett, ezért az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság hoz jogerős ítéletet. MTI Fotó: Oláh Tibor

A rendőrség pénteken Hajdúhadházon állította elő, majd vette őrizetbe az öt férfit, akik szórólapokat osztottak és aláírásokat gyűjtöttek a városban arról, hogy a lakosság támogatja-e, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai a városban maradjanak.

Deli Tímea bíró indoklásában elmondta: nem minősül szabálysértésnek az, amit az eljárás alá vont személyek tettek. Az érintettek és védőik tudomásul vették a bírósági végzést, a rendőrhatóság képviselője fellebbezett, ezért az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság hoz jogerős ítéletet.

(Forrás: mti.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.