Szabadlábon a pécsi egyetem volt gazdasági főigazgatója

Szabadlábra helyezte a Győri Törvényszék Imhof Gábort, a Pécsi Tudományegyetem egykori gazdasági főigazgatóját, akit folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás, vesztegetés és más súlyos bűncselekmények elkövetésével vádol az ügyészség.

Huszonhét vádlottja van a szerteágazó pécsi ügynek, az elsőrendű Imhof Gábort már meghallgatta a bíróság, ám ő csak egy vádpont tekintetében tett részletes vallomást. Bűnösségét nem ismerte el.

Imhof Gábor megszakítással csaknem 30 hónapig volt előzetesben. Egyszer már kiengedték, ám a vád szerint abban az időben visszaélt az egyetem bankkártyájával, ezért ismét őrizetbe vették.

Az elfogultság miatt a Győri Törvényszéken tárgyalt ügyben Imhof védője kérte a vádlott szabadlábra helyezését. Bóka Tibor bíró tanácsa helyt adott az indítványnak, indoklása szerint az előzetes fogva tartás okai mára megszűntek, abban a vádpontban, amelyben Imhofot másodszor letartóztatták, a bizonyítási eljárás már megtörtént.

Imhof Gábor Pécs közigazgatási területét nem hagyhatja el, s meghatározott időben jelentkeznie kell a rendőrségen. Az ügyész fellebbezést nyújtott be a szabadlábra helyezés ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.