Sváby András búcsúja a TV2 Naplótól

Facebook-üzenetben búcsúzott el a Naplótól Sváby András, a műsor egyik létrehozója és műsorvezetője, miután a Naplót más adássávba tette át a TV2.

„Nagy kedvem nincs nekrológot írni, de pár sort talán illene. Ezt a műsort nem azzal szarták el, hogy átteszik az amúgy komoly műsornak megalázó szombat kora délutánra, ezzel csak megölték. Szegény agonizáló Napló hosszú évek óta kínosan kerüli a fontos témákat, udvari műsor lett belőle. Sajnálom. Napló, béke veled, az én emlékeimben szép és fiatal maradsz" – búcsúzott a Naplótól a Facebookon Sváby András, aki 2007-ig vezette a műsort.

Az origo híre volt, hogy a TV2 emblematikus műsorát, amely 1997 októbere óta vasárnap este hétkor látható, ősztől átteszik szombat délután öt órára, azaz nemcsak napot vált, hanem átkerül egy jóval kevésbé kiemelt műsorsávba.

Hadas Krisztina, aki 2000-ben csatlakozott a Napló csapatához, Sváby bejegyzéséhez ezt tette hozzá kommentjében: „András, mindannyian tudjuk, évek óta a Napló szándékos eljelentéktelenítése, pusztítása folyik." Kert Attila, a TV2 egykori hírigazgatója szerint „Amit most csinálnak, majdhogynem inkább eutanázia".

A Napló 17 éven át biztos pont volt a TV2 vasárnap estéiben, olyannyira, hogy a rivális RTL Klub egy évtizeden keresztül nem talált fogást rajta - írja az origo. Végül egy titkos csodafegyver, a Cobra 11 lett huzamosabb ideig ellenfele és legyőzője a riportműsornak. Majd a Való Világ 4, az Alekosz menyasszonyt keres jött, a blockbusterek, az X-Faktor és a VV5 gyengítettek a Napló nézettségi számain. A riportműsor már nem volt tehát az a biztos erő a vasárnap estében, így programpolitikai szempontból eljött az ideje elmozdításának.

György Bence program- és hírigazgató az Origónak nyilatkozva azt mondta, biztos abban, hogy a Napló nézői szívesen nézik majd a riportműsort szombaton a Tények előtt is.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.