Suzuki: megkímélik a "dicséreteseket"

Megkezdi az elbocsátandó dolgozók értesítését a Suzuki. Az 1200 fősre tervezett létszámleépítés során elsőként azokat küldik el, akik az idén írásbeli figyelmeztetést kaptak vagy 2005 óta igazolatlanul hiányoztak.

Az Üzemi Tanács értesítője a kiválasztási szempontok között a továbbiakban közli: "harmadik lépcsőben a vállalat az öregségi  nyugdíjban részesülő munkavállalókat választja ki, a fiatalabb  generáció munkahelyeinek megmentése céljából".

Az előző három  szemponton kívül a vállalat a munkaviszony hossza alapján veszi fel  a listára az elbocsátandó dolgozókat.

A dokumentum szerint a létszámleépítés nem érinti a december 1-ig a szalag mellől kiemelt alsóbb szintű vezetőket, valamint  azokat, akinek egynél több írásbeli dicsérete van. A tájékoztató  kitér arra, hogy "ha mindkét házastárs a kiválasztottak listáján  szerepel, akkor az egyiket a vállalat saját döntése alapján  mentesíti a létszámleépítés alól".

Korábban a gyár közölte, hogy a létszám-leépítési terv  bejelentése óta 201 dolgozó mondott fel önként. A vállalattól  távozók megkapták a 2009. február 18-ig járó átlagos munkabérüket és  béren kívüli juttatásaikat, valamint az év végi prémiumot.

A magyar  törvények értelmében a Magyar Suzuki Zrt. az önkéntesen távozók  állampolgárságát nem hozza nyilvánosságra.

A  Magyar Suzuki Zrt. a kereslethez alkalmazkodva csökkentette a  termelési terveit. Az idén a tervezett 300.000 helyett csak 280.000  gépjárművet gyártanak, a jövő évi gyártási terv pedig egyelőre 210  ezer gépkocsi, azonban piaci fejleményeket követve a gyártási tervet havonta felülvizsgálják - közölte a társaság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.