Surányi György nem kommentálja a jelöltségéről szóló híreket

Surányi György nem kívánja kommentálni a személyéről szóló, az ő esetleges kormányfőjelölti felkérésére utaló sajtóhíreket.

A volt jegybankelnök azt követően reagált, hogy lapunkban megírtuk: értesüléseik szerint Surányi György volt jegybankelnök és Glatz Ferenc akadémikus neve is elhangzott a lehetséges kormányfőjelöltek között az MSZP vasárnapi elnökségi ülésén.

A szocialisták egyfelől olyan pénzügyi szakemberben gondolkodnak, aki a nemzetközi gazdaságban ismert és akinek tevékenysége hiteles lenne a piaci szereplők számára, másfelől olyan karaktert keresnek, aki képes megjeleníteni, biztosítani és fenntartani a nemzeti egységet - olvasható mai cikkünkben.

A Magyar Nemzet szintén arról írt, hogy Surányi György lehet egy, az MSZP, az SZDSZ és az MDF által is támogatott kormány vezetője.

Több internetes lap közölte továbbá hétfőn az atv.hu azon értesülését is, amely szerint Surányi György csak akkor vállalja el a miniszterelnöki tisztséget, ha őt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is kész lenne támogatni, valamint élvezi a társadalom és a parlament támogatását.

Az atv.hu szerint Surányi ebben az esetben is ragaszkodna ahhoz, hogy az új kormány kulcspozícióit, azaz a pénzügyminiszteri és a gazdasági miniszteri posztot az általa alkalmasnak vélt személyekkel tölthesse be.

Surányi György jegybankelnökként Bokros Lajossal, a Horn-kormány pénzügyminiszterével közösen lépett fel az 1995-ös gazdasági válság idején.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.