„Sündörögnek, nyalakodnak, dörgölődznek” – Lázár a Tarsoly-féle emberekről

Csányi kitüntetésével nem ért egyet, Mészáros Lőrinc számoljon el a vagyonával, Orbán stadionja nem zavarja, a Jobbikot nyilas pártnak tartja – interjút adott Lázár János az Indexnek.

„Csak a rendőrségben és az ügyészségben bízhatunk” – reagált Lázár János miniszter az Indexnek adott videointerjúban arra a fölvetésre, hogy hiába robbant ki a Quaestor-botrány, Tarsoly Csabát csak két héttel később vették őrizetbe. Lázár János szerint Magyarországon az igazságszolgáltatás független, Orbán Viktor miniszterelnök pedig döntéseiben befolyásolhatatlan.

Szerinte nem volt előjele a Buda-Cash és a Quaestor bedőlésének. Ám az az igazságszolgáltatásban való bizalmat erősítheti, hogy a Buda-Cash-ügyben a rendőrség talált kárpótlásra fordítható vagyonelemeket.

Lázár megjegyezte, hogy a Tarsoly-féle emberek a világon mindenütt keresik a politikusokkal a kapcsolatot, „sündörögnek, nyalakodnak, dörgölődznek”. Ezért is sikerült Tarsoly Csabának az MFB-től 2010 előtt 17 milliárd forint fedezetlen hitelt szerezni.

Nem tervezik Csányi Sándorhoz hasonlóan Tarsoly Csaba kitüntetését. Igaz, a miniszterelnöki hivatalt vezető miniszter nem ért egyet Csányi Sándor állami kitüntetésével sem. (Lázár korábban az ország első számú uzsorásának nevezte az OTP-vezért, akit március 15-én Orbán Viktor kitüntetett.) Hozzátette: azért az mindenkinek sokkal jobb, ha a kormány ad keresztet a bankároknak, mint ha azok válnának az ország keresztjévé. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.