Súlyosbításért fellebbezett az ügyészség a kémkedési perben

Súlyosításáért fellebbezett a "kémkedési perként" ismert büntetőügyben az elsőfokú ítélet ellen a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya – közölte Balogh Zoltán főügyészségi szóvivő.

A főügyészség Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója, Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány volt titokminisztere és Laborc Sándor volt NBH-főigazgató esetében az ítélet súlyosításáért, A III. rendű vádlott, Püski László esetében megalapozatlanság miatt, az ítélet hatályon kívül helyezése érdekében fellebbezett – tudatta a szóvivő.

A Debreceni Törvényszék katonai tanácsa pénteken kihirdetett elsőfokú ítéletében Galambos Lajost kémkedésért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, Szilvásy Györgyöt felbujtóként elkövetett kémkedésért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Laborc Sándor kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt egy év – két évre felfüggesztett – börtönbüntetést kapott. Püski László, a kémbotrányban felbukkant orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosát az államellenes bűncselekmények elkövetésének vádja alól felmentette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.