Súlyos tízmilliókba került a Szabadság téri emlékmű védelme

Az ORFK tájékoztatása szerint április 1-től július 22-ig a német megszállási emlékmű biztosítása 88,3 millió forintba került – írja a Magyar Liberális Párt közleményében. A liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor és Tarlós István hatalmi hóbortból elrendelt presztízsberuházásokkal akarja kiszúrni a budapestiek szemét, miközben élhetetlenné és veszélyessé válik a város.
Az MLP találgatások helyett hivatalos úton kereste meg az ORFK-t, hogy adjanak tájékoztatást az emlékmű őrzésének költségeiről. A közérdekű adatigénylést az ORFK teljesítette, és abból kiderült, hogy a személyi költségek 83 771 000 forintot, a dologi kiadások pedig 4 586 000 forintot tettek ki.

A párt azt írja, hogy ehhez még hozzáadódik a szobor előkészítésének az ára. Így a magyar állampolgárok közel 356,5 millió forintot fizettek egy történelemhamisító giccsért, amit senki nem kért.

Korábban a Blikk is próbálta megbecsülni a szobor védelmi költségeit, ami körülbelül 3-5 millió között lehetett naponta. Ezért az MLP bizalmatlan az adatközléssel kapcsolatban, mert véleményük szerint lehetetlen, hogy a rendőrség a milliós összeg hatodából megoldotta a napi munkát.

A Liberálisok úgy fogalmaznak, a Tarlós és Orbán által elrendelt budapesti presztízsberuházások 371 millió forintot emésztenek fel, amiből biztosítható lenne Budapest rendbetétele, a közösségi közlekedés fejlesztése.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.