Sukoró és a Fidesz halott számlagyárosa

Ha Budai Gyulának továbbra is kérdése van Sukoró-ügyében, akkor az MSZP arra kéri a miniszteri biztost, kérdezze meg Orbán Viktort, miről beszélt Ronald Lauderrel, a sukorói kaszinóváros befektetőjével, két alkalommal is.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerdán, budapesti sajtótájékoztatóján arra reagált így, hogy Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerdán azt közölte: a Gyurcsány-kabinet azzal, hogy az utolsó kormányülésén, 2009. április 8-án kormányrendeletben nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította a sukorói kaszinóberuházást, szándékosan és tudatosan megszegte az erre vonatkozó jogszabályokat, és ezzel jogtalan előnyt biztosított a befektetők részére.

Török Zsolt újból azt mondta: a "Papcsák-Budai-Varga trió működése" havonta legalább ötvenmillió forintba kerül az adófizető polgároknak. Elavult ügyekkel próbálnak egy elavult műsort produkálni a képernyőre - tette hozzá.

Arra az újságírói felvetésre, hogy Budai Gyula közölte, juttatás nélkül végzi megbízotti munkáját, a szocialista politikus azt mondta: mind Budai Gyula, mind pedig Papcsák Ferenc az Országgyűlés Hivatalától fizetést kap, és egy apparátus segíti a munkájukat. A szóvivő hangsúlyozta: a szocialista párt azt várja tőlük, hogy egymással foglalkozzanak, mert, mint kiemelte, "inkább csak zűrös ügyeik vannak". Az MSZP választ vár egyebek közt arra: valóban igaz-e, hogy Budai Gyula ügyvédi irodája "egy halott ember által aláírt adásvételi szerződést jegyzett ellen" - mondta.

Kormos Kata, a párt másik szóvivője megismételte a kedden Élő Norbert szocialista politikus által elmondottakat, miszerint ha Horváth Csabát megválasztják főpolgármesternek, akkor létrehoz egy tízmilliárd forintos krízisalapot a devizahitelesek megsegítésére.

Török Zsolt újságírói kérdésre válaszolva jogosnak nevezte Szanyi Tibor kampányfőnök azon felvetését, hogy az MSZP-tagság egyik feltételéül a párt a Népszava című napilap előfizetését tenné meg a jövőben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.