Stop: kijátszható a gyorshajtási bírság

Valamivel több, mint tízezer forintért másoltathatunk érvényes, eredeti rendszámot, ami nyitva hagyja a lemásolt rendszámmal elkövetett gyorshajtás behajthatatlan közigazgatási bírságának kiskapuját.

A Stop.hu írása szreint a gyorshajtási bírság behajtásánál a rendőrség kizárólag a lefotózott rendszámot használja fel bizonyítékként, az autó típusát és vezetőjét nem veszi figyelembe. Ugyanakkor a rendszámot másolni is lehet az okmányirodában - arra hivatkozva, hogy elveszett vagy ellopták.

Ha csak az első, vagy a hátsó rendszám eltűnését jelentjük be, akkor nem vonják ki a forgalomból, hanem kiadják az elhagyott rendszám másolatát, "ez pedig gyökerestül tépi ki az objektív felelősség örökzölden ragyogó fáját, hiszen mint azt kérdésünkre a rendőrség elmondta: ha a lefényképezett rendszámú gépjármű tulajdonosa igazolni tudja, hogy még a súlyos pénzeket érő fénykép elkészülése előtt bejelentette rendszáma elvesztését, megszüntetésre kerül vele szemben az eljárás, tehát a büntetést nem kell megfizetni".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.