Stadionok helyett oktatásra, egészségügyre költenének a magyarok

Tíz válaszadóból nyolcan (80 százalék) úgy gondolják, hogy kevesebbet vagy sokkal kevesebbet kellene költeni stadionokra. Mindössze 5 százalék költene a jelenleginél is többet a stadionokra. A stadionok helyett egészségügyre, a szegénység fölszámolására és oktatásra adnának pénzt a megkérdezettek.

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, december 2. és 5. között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a labdarúgásra költött adóforintok célzottságával kapcsolatos véleményeket.

A választókorú válaszadók 8 százaléka jár valamilyen gyakorisággal focimeccsre, és 6 százalék tervezi ezt a jövőben.

A megkérdezettek negyede csak televízión követi a hazai bajnokságot, bár egyharmaduk csak az eredményeket. Tíz válaszadóból nyolcan úgy gondolják, hogy kevesebbet vagy sokkal kevesebbet kellene költeni stadionokra, míg közel minden tizedik ember gondolja azt, hogy nagyságrendileg annyit kellene költeni, amennyit most költ a kormány.

A profi labdarúgásra és az NB1-es focisták támogatására minden négy válaszadóból hárman költenének kevesebbet, mint most. Mindkét esetben konszenzus van a különböző pártok támogatói között, még a Fidesz-szavazók kétharmada is eképpen gondolkodik.

De akkor kinek épül? – A magyarok több mint 90 százaléka nem tervezi, hogy a közeljövőben kimenne magyar bajnoki meccsre, 70 százalékuk pedig a képernyők előtt sem követné a mérkőzéseket.

A stadionokon és a profi focin megspórolt pénzt a többség elsősorban az egészségügy fejlesztésére, a szegénység és az éhezés felszámolására és az oktatás rendbetételére költené.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.