Sportcsarnokkal lepnék meg Felcsútot

Kézilabdamérkőzésekre alkalmas sportcsarnok is épülhet Felcsúton, lelátóval, futópályával, tárgyalókkal és büfékkel. A stadion, a kisvasút és a kerékpárút mellé új beruházás érkezhet Orbán Viktor szülőfalujába.

A sportcsarnokra – adta hírül az RTL Klub – újabb 1,3 milliárd forintot kaphat a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc vezette alapítvány a társasági adókedvezményből.

A Magyar Labdarúgó-szövetség döntése alapján a projekt 1,359 milliárd társasági adókedvezményből származó, tehát tao-pénzben részesül. A csarnok lelátóval, kiszolgáló helyiségekkel épülne meg. A szövetség támogatásra alkalmasnak találta a tervet és azt továbbította a minisztériumoknak.

A A 2015/2016-ös idényre a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) összesen 1,73 milliárd forintos támogatást hagyott jóvá A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) számára. A Felcsút mögött a második legnagyobb jóváhagyott TAO támogatási összeg változatlanul a Várda Sport Egyesületnél szerepel, 1,2 milliárd forint. A dobogó harmadik fokára viszont feljött az Aramis Sport Egyesület, melynek az MLSZ 517 milliót hagyott jóvá. Az egyesület 2014-ben még csak 30 milliót kapott.

A TOP 10-ben új szereplőként tűnt fel az elsőosztályban játszó Videotont működtető gazdasági társaság, a Fehérvár F.C, melynek a tavalyi 142 millió után idén 216,2 milliót hagytak jóvá. Az utolsó, 10. helyre pedig a Szolnoki MÁV Utánpótlás Kft. jutott fel, miután az MLSZ 192,4 milliót hagyott jóvá az előző évi 758 milliót követően. A drasztikus zuhanás talán összefüggésben lehet az idei év elején kirobbant Simicska-Orbán párharccal - írta az mfor.hu.

 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.