Spanyolországban fogták el a "fekete sereg" vezetőjét

Elfogták Spanyolországban a "fekete seregként" emlegetett bűnszervezet korábban életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt vezetőjét. Napokon belül hazaszállítják.

A napokban a spanyol hatóságok nemzetközi körözés alapján elfogták M. Róbertet, a "fekete seregként" ismertté vált bűnszervezet korábbi vezetőjét – értesült a Blikk.

A férfi 2010 januárjában szökött meg a házi őrizetből, ahová 2008 szeptemberében - előzetes letartóztatásának leteltével – került. Egyebek mellett több emberen, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés előkészületével vádolták. Az ügyészség szerint M. Róbert egy egész bűnszervezetet hozott létre, amely akár ezer főt is mozgathatott.

A vádiratban többek között az állt: M. Róbert adott megbízást az alvilágban "Ragyás Tóniként" ismert H. Antal megölésére, és azt az emberei végre is hajtották. M. Róbertet a bíróság távollétében idén márciusban életfogytiglani fegyházra ítélte.

A Blikk úgy tudja, a szökött bűnöző után több szálon folyt a nyomozás. Elsősorban M. Róbert családtagjait figyelték, leginkább az egyik testvérét, aki külföldön prostituáltak futtatásából élt, akit végül el is fogtak, fivéréről azonban nem szereztek információt.

A szlovák hatóságok szerint náluk is bujkált a férfi, sőt nem egyszer látogatást tett Magyarországon. Volt olyan adat, amely szerint egy Edelény közelében lévő tanyánál látták M.-et, pontos személyleírást adtak róla, sőt az általa használt autó típusát és rendszámát is feljegyezték. Ez használható nyomnak bizonyult.

Amíg a nyomozók a fél világon át keresték a rettegett bűnözőt, és 28 társa a vádlottak padján próbált enyhébb büntetésért folyamodni idén februárban, M. inkább levélben biztosította a bíróságot ártatlanságáról.

Vesztére azonban ezzel is csak újabb nyomot szolgáltatott a rendőröknek, akik vizsgálták, hogy honnan, milyen útvonalon, kapcsolatokon keresztül került a bírósághoz a levél. Felmerült, hogy Németországban, esetleg Hollandiában bujkál, de utóbb kiderült, hogy inkább Spanyolországban lehet, ahol felkerült a legkeresettebb bűnözők listájára.

Az összegyűjtött információk alapján pár nappal ezelőtt sikerült elfogni a magyar kriminalisztika utóbbi tíz évének egyik rettegett bűnözőjét, s várhatóan rövid időn belül haza is szállítják, hogy megkezdje börtönbüntetését.

A bíróság M. Róbertet már korábban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, az általa vezetett bűnbanda tagjai pedig összesen 153 év börtönbüntetést kaptak.

- Több információt egyelőre nem áll módunkban közölni - mondta lapunknak Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.