Sorra dőlnek ki a bírók a vörösiszap-perben

Harmadszor kezdik újra a vörösiszap-katasztrófa miatt indított büntetőpert, miután már másodszor következett be személyi változás az eljáró bírói tanács összetételében.

Újra megismétlik a vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőper tárgyalását a háromtagú büntetőtanács összetételében történt változás miatt a Veszprémi Törvényszéken - adta hírül a távirati iroda.

Szabó Györgyi tanácsvezető bíró a keddi tárgyalási nap kezdetén ismertette: az egyik ülnök a kórházi kezelése miatt nem tud részt venni a bíróság munkájában, a változás miatt a tárgyalást elölről kezdik az eddig felvett bizonyítási anyagok ismertetésével. A június 18. és 21. közötti tárgyalássorozatra beidézett tanúk meghallgatása ezért most nem történik meg - tette hozzá.

Ez már másodszor fordul elő: első ízben idén februárban indult újra a per, hasonló ok miatt. Azóta a büntetőper addig megtartott 26 tárgyalási napjának mintegy tízezer oldalnyi iratanyagát tárgyalták újra, és megismételték a lényeges eljárási cselekményeket is. Az ismétlés februárban három napot vett igénybe, mivel azonban azóta az ügyészség által meghallgatni indítványozott tanúk több mint felét meghallgatták, a mostani iratismertetés több mint hat napig tarthat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.