Sorra állnak be a szakszervezetek az értékszállítói sztrájk mögé

gyre több szakszervezet és civil szervezet támogatja a JNT Security Kft.-nél működő Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) április 20-án éjféltől határozatlan időre hirdetett sztrájkját, ami azért indult, mert nem sikerült megállapodni az idei bérekről a munkáltatóval - tájékoztatta a szakszervezet és a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MSZOSZ) az MTI-t csütörtökön.
Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke szolidaritási közleményében kifejtette, hogy a 2015. évi bérmegállapodás a munkáltató magatartása miatt hiúsult meg, pedig a munkabéke egyik alapfeltétele a dolgozók megélhetésének biztosítása, a tisztes munkáért járó tisztes fizetés.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma minden olyan munkavállalói érdekérvényesítést támogat, amely a munkavállalók jogos követeléseinek és érdekeinek védelmében történik. Fontosnak tartja, hogy a munkavállalók a tárgyalásos út kimerítése után nagy arányban mernek élni a sztrájk jogával, hogy közös érdekeiket a jogszabályok adta keretek között érvényesítsék.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben további 12 szakszervezet, szövetség és tömörülés, köztük az Európa számos postás szakszervezetét tömörítő ernyőszervezet (Eurofedop) és a Román Szakszervezeti Szövetség is kifejezte szolidaritását az ÉŐDSZ által indított sztrájkkal kapcsolatban.

A szakszervezet követelése 4,1 százalékos, sávosan megvalósítandó alapbér-fejlesztés, valamint évi 22 ezer forint cafeteria-juttatás minden munkavállalónak. Az ÉŐDSZ korábbi tájékoztatása szerint így átlagosan 5 százalékos bérfejlesztésben részesülne a cég mintegy 600 munkavállalója.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.