Sorozatos hibák az új metrószerelvényeknél?

Egymás után hullottak el péntek reggel a 2-es metróvonal új Alstom metrószerelvényei - írta Facebook-oldalán a Metróért Egyesület.
A szervezet beszámolója szerint a reggeli csúcs idején ki kellett állítani a forgalomból egy elromlott szerelvényt. A helyére küldött tartalék jármű viszont nem tudott normálisan kommunikálni a pályán telepített biztosítóberendezéssel, ezért nem indulhatott el. Ezt követően egy másik szerelvénynél ugyanez a hiba állt elő, majd fél tíz körül egy negyedik vonatot is kocsiszínbe kellett küldeni.

A hibák sorozatossága azt jelzi, hogy vélhetően a központi rendszerben volt probléma. Az egyesület úgy tudja, szerdán szoftverfrissítést végeztek a vonatvezérlő rendszeren, amelynek azonnali eredménye az lett, hogy sok, az előző félévben már leküzdött hiba ismét felbukkant. Így ismét rendszeresen túlfutnak a vonatok az állomásokon, és többször is előfordult indokolatlan vészfékezés. Az Örs vezér téri végállomásra pedig több szerelvényt is csak csigalassúsággal vezérelt be az automatika.

Az egyesület szerint elfogadhatatlan, hogy "utasokkal közlekedő vonatokon tesztelik a frissítést", szerintük az Alstom szerelvények gyakran jelentkező meghibásodásainak kiküszöbölésére bőségesen elegendő kellett volna legyen az elmúlt egy év.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.