Visszaszólt Soros alapítványa a kormánymédiának

A Magyar Idők hétfői cikkére válaszul adott ki közleményt a magyar származású üzletember és a Nyílt Társadalom Alapítvány. 

lap azt írta, hogy Soros és a szervezet állnak a W2eu – Welcome to Europe csoport menekülteket segítő füzetei mögött. Csütörtökön pedig már azt állították, hogy nemcsak támogatják, de az országuk elhagyására biztatják a menekülteket.

„Hamisak és minden alapot nélkülöznek azok az állítások, amelyek szerint Soros György vagy a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatta volna olyan kiadványok előállítását vagy terjesztését, amelyek segítik az embercsempészetet, ahogyan valótlanság az is, hogy bárkit hazája elhagyására biztatna az Alapítvány” – áll a Nyílt Társadalom Alapítvány Népszabadsághoz eljuttatott közleményében. 

Az alapítvány többek közt Horvátországban, Szerbiában, Macedóniában és Magyarországon segíti a civil szervezeteket, egyebek mellett a menekülteket és migránsokat segítő szervezeteket is. Magyarországon a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület és a Magyar Helsinki Bizottság kap támogatást az alapítványtól. Ezek a szervezetek a migránsoknak és menedékkérőknek nyújtanak segítséget, szükség esetén jogit is. Ez utóbbi arra terjed ki, hogy tájékoztassa a kiszolgáltatott menekülteket a jogaikról, hogy ne eshessenek jogsértés áldozatául.

Az általuk támogatott görög szervezetek figyelemmel kísérik és dokumentálják a határokon és a befogadóállomásokon történteket, többek között az emberi jogok megsértését. Az alapítvány a menekültkérdés kapcsán Olaszországban, Szerbiában, Horvátországban és Macedóniában is támogatást nyújt ezzel a témával foglalkozó szervezeteknek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.