Somogyi Zoltán lehet az MDF kampányfőnöke

Somogyi Zoltán lehet az MDF kampányfőnöke - tudtuk meg. A politikai tanácsadót, aki bevallottan konzervatív-liberális értékeket képvisel, az MDF tegnapi elnökségi ülésén egyhangú szavazást követően kérték fel a kampányfőnöki feladatokra.

Úgy tűnik, a különböző belső érdekek a személyét illetően találkoztak.

Somogyi Zoltán
Somogyi Zoltán, Szabó Bernadett felvétele, 2009-07-22,

Somogyi Zoltán nemrégiben a Népszabadságnak nyilatkozott arról, hogy politikusi pályára készül, s megtisztelő lenne számára, ha Bokros Lajos politikáját támogathatná MDF-es képviselőként.

Információink szerint Dávid Ibolya politikai tanácsadójának az 5. helyet szánják az MDF országos listáján, s a tegnapi egyhangú szavazás egyúttal ennek a megerősítését is jelentette. A döntést követően egyébként Somogyi Zoltán az elnökségi ülésen - más szakemberekkel együtt - részletesen vázolta, hogyan képzeli az MDF parlamenti választási kampányát. Viszont a kampányfőnökségre nem mondott határozott igent, a kiszivárgott hírek szerint jelezte: szeretné, hogy egyértelműen külön felelőse legyen az ajánlószelvény-gyújtésnek és a kampányfinanszírozásnak is.

MDF-es elnökségi tagok munkatársunknak azt mondták: ezek egyáltalán nem teljesíthetetlen feltételek. Másrészt Somogyi Zoltán hajlik arra, hogy a felkérést elfogadja.

Ha a Political Capital volt vezetője lesz az MDF kampányfőnöke, megtörik az a hagyomány, hogy e tisztséget csak MDF-tag láthatja el. Somogyi Zoltán ugyanis arról is nyilatkozott korábban: nem tagja a Demokrata Fórumnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.