Somogyi Zoltán az ATV műsorvezetője lesz

Műsorvezető lesz Somogyi Zoltán az ATV-n. A politikai elemző nem tart attól, hogy ne tudná kezelni, ha a betelefonálós műsorban esetleg szélsőséges vélemény, vagy a "politikai múltjával", Dávid Ibolyával, illetve az UD Zrt.-üggyel kapcsolatos megjegyzés hangzik el.

"Mert felkértek rá" - ezzel válaszolt Somogyi Zoltán politikai elemző arra, miért vállalta, hogy szeptember 2-tól műsorvezető lesz az ATV-n. A Fórum című műsort vezeti, Krug Emíliával, Somos Andrással és Vicsek Ferenccel felváltva. Azért sem mondott nemet, mert az ATV hírigazgatójával, Németh Szilárddal nagyon jó a személyes nexusa, másrészt - teszi hozzá -, "ilyet még úgysem csináltam". A politikai elemző a nyolcvannégy éves nagymamáját említette meg példaként, aki amikor eltörte a karját, és a család aggodalmaskodott, csak annyit mondott: nem baj, ezt is megélte, és "odaát" majd lesz miről mesélnie...

Somogyi Zoltán, politikai elemző
Reviczky Zsolt 2012.01.26. Digitális 2012. január 26. Somogyi Zoltán, politikai elemző. Fotó: Reviczky Zsolt

Somogyi Zoltán számtalanszor szerepelt már különböző televíziók műsoraiban, az utcán felismerik, megszólítják... De a stúdiókban mindeddig az asztal másik oldalán ült. "Hallgatok azokra a barátaimra, akik nekem jót akarnak. És ha azt mondják, hogy eddig megálltam a helyemet, és az olyan 'betelefonálós' műsor mint a Fórum nekem való lehet, miért ne próbáljam ki? Nekem mint politikai elemzőnek ajándék is egyúttal, hogy azokkal a választókkal beszélhetek majd közvetlenül, akikről általában én szoktam beszélni a jelenlétük nélkül. A műsor mostantól kicsit más lesz, mint korábban, lesznek elemzői-politikusi beszélgetések is, ez igényel más típusú műsorvezetőket" - mondja.

Nem tart attól, hogy ha esetleg szélsőséges vélemény, vagy a "politikai múltjával", Dávid Ibolyával, illetve az UD Zrt.-üggyel kapcsolatos megjegyzés hangzik el a műsorban, azt ne tudná kezelni.

- Vállalom a múltat, a sikereket és a kudarcokat is. A feladatom az lesz, hogy a betelefonálók véleményét a legtisztábban tudjuk megmutatni, hiszen aki telefonál, az fizet is érte. Toleráns leszek. Akkor vitatkozom, ha egy vélemény vállalhatatlan lesz. Ha pedig ezen a vita sem segít, el fogok búcsúzni a telefonálótól, hiszen csak alkotmányos kereteken belül lehet beszélgetni. Az ATV-nek az a koncepciója, hogy az összes demokratikus irányt szólaltassuk meg - teszi hozzá.

Somogyi Zoltán felkészült rá, hogy a kampányfinishez közeledvén polarizált vélemények jelennek meg. "Egy beszélgetés lehet érdekes, éles vagy akár szenvedélyes. Semmilyen beszélgetéstől nem félek. Pár napja, amikor a próbafelvétel volt az ATV-ben, az első kérdés, amit az első betelefonáló feltett, az volt: mennyire érzem jól magam, hiszen én és a baloldali újságírók kergettük a halálba Csatáry Lászlót, és milyen botrány lett abból, hogy a Fradi-MTK meccsen egyesek kifeszítették az emlékét idéző molinót (a 99 éves korában elhunyt férfit azzal vádolták, hogy 12 ezer zsidó begyűjtésében, kínzásában és kivégzésében vett részt - a Szerk.). A próbafelvételen az a lehetőség kínálkozott, hogy felhívjam a betelefonáló figyelmét: akkor a listákat készítő Kubatov Gábor fideszes pártigazgató is ide sodródott, baloldali lett, de a kassai bíróság is, illetve mindenki, akit aggaszt Csatáry egykori viselkedése. Amikor erre is "igen" volt a választ, elmeséltem azt a viccet, hogy a rádióban bemondják, valaki szembemegy a forgalommal az autópályán, az a valaki pedig azt mondogatja a mellette ülő feleségének, hogy nem is egy, hanem tíz, húsz, száz szembemenő van... És úgy tűnik, hogy Csatáry-ügyben ő most ebben a helyzetben van. Volt egy kis szünet, aztán a betelefonáló elnevette magát. Utána elbúcsúztunk egymástól - mesélte el Somogyi Zoltán a próbaműsorról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.