Sólyom sem hallgatja meg Gyurcsányt

Az államfő Erdélybe utazik, nem lesz ott március 15-én a Művészetek Palotájában a díszelőadáson, így lemarad a kormányfő ünnepi beszédéről.

Idén sem lesz ott a köztársasági elnök a március 15-ei díszelőadáson a Művészetek Palotájában, mert Erdélybe utazik. Sólyom László így nem hallgatja meg a miniszterelnök ünnepi beszédét, akárcsak tavaly - írja a Népszava.

Délelőtt viszont megjelenik több hivatalos állami ünnepségen is, köztük a nemzeti lobogó felvonásán a Kossuth téren, a Kossuth-szobor megkoszorúzásánál, valamint a Parlamentben, ahol átadja a Kossuth- és Széchenyi-díjakat.

Az államfő ezután Erdélybe megy: Nyergestetőn kopjafát állít a szabadságharcban elesettek emlékére, majd Csíkszeredán mond beszédet - mondta a lapnak Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője.

Mint korábban beszámoltunk, a Vajdasági Magyar Szövetség többnapos látogatásra hívta Sólyom Lászlót, ő azonban közölte, csak néhány órát tud ott tölteni. Ezért a vajdasági párt megorrolt, és inkább lemondott a magyar köztársasági elnök látogatásáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.