Sólyom László fogadta a búcsúzó Szili Katalint

Csaknem egyórás búcsúlátogatáson fogadta Sólyom László köztársasági elnök Szili Katalint, az Országgyűlés távozó elnökét kedden Budapesten, a Sándor-palotában.

A tisztségéből jövő hétfőn távozó házelnök kilenc órakor érkezett az államfő hivatalába, majd tíz óra előtt pár perccel távozott. A Köztársasági Elnöki Hivatal a találkozóról később kiadott közleménye szerint az Országgyűlés távozó elnöke az őszi parlamenti ülésszak menetrendjéről, házelnöki munkája eredményeiről és jövőbeli terveiről tájékoztatta az államfőt.

Sólyom László köztársasági elnök kezet fog Szili Katalinnal, az Országgyűlés leköszönő elnökével, aki búcsúlátogatást tesz a Sándor-palotában
Budapest, 2009. szeptember 8. Sólyom László köztársasági elnök kezet fog Szili Katalinnal, az Országgyűlés leköszönő elnökével, aki búcsúlátogatást tesz a Sándor-palotában. Szili Katalin szeptember 14-én távozik a házelnöki posztról. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szili Katalin korábban elmondta, részben búcsúlátogatásra megy a köztársasági elnökhöz, de áttekintik az őszi parlamenti ülésszakhoz kapcsolódó fontosabb kérdéseket is.  A szocialista politikus egyenként elköszön mindegyik közjogi méltóságtól.

Szili Katalin szeptember 14-én távozik a házelnöki posztról. Szándékát az MSZP július eleji kongresszusán jelentette be. Döntését azzal indokolta, hogy a baloldal újjáépítésében kíván részt venni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.