Istenhit - ez kell Európa megőrzéséhez Soltész szerint

Istenhitre és a katolikus egyház támogatására van szükségünk ahhoz, hogy megőrizzük Európát és megerősítsük országunkat - mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az 1,1 milliárdos EU-forrásból felújított Egri Érseki Palota avatóünnepségén.
Köszöntőjében Soltész Miklós KDNP-s államtitkár az avatóünnepségen arról beszélt, hogy minél több olyan egyházi fejlesztésre van szükség, mint a most megújult Egri Érseki Palota, amely azt üzeni a világnak: él az egyház és mindig támasza lesz a világban szétszóródó magyar fiataloknak.

Soltész Miklós azt is mondta, hogy egy egyházi épület felújítása soha nem öncélú, hiszen az egyház nem önmagában használja. Kitűnő példa erre a most átadott Egri Érseki Palota, amely most már nyitva áll a nagyközönség előtt is kulturális és turisztikai látogatóközpontként - tette hozzá. Ternyák Csaba egri érsek kiemelte: az épületben látható képek és a liturgikus eszközök Isten dicsőségét hirdetik, és az emberek lelki javát, kulturális és vallási identitásának megőrzését szolgálják ma is.

Mi, egriek hiszünk abban, hogy városunk egy 'kis Magyarország', amely fontos egyházi, történelmi és turisztikai központ - fogalmazott köszöntőjében Habis László (Fidesz-KDNP), Eger polgármestere. Emlékeztetett, hogy Magyarország alaptörvénye rögzíti, a magyarok elismerik a kereszténység nemzetmegtartó szerepét, ennek szellemében tehát az érseki palota felújítása Magyarország jelenét és jövőjét szolgálja - hangoztatta.

Virág Zsolt projektmenedzser a beruházásról elmondta: az Észak-magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében 1,1 milliárd forintos uniós forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően az egri épületegyüttes Kelet-Közép-Európa egyetlen olyan főpapi palotája lesz, amelynek egyik szárnya napjainkban is eredeti funkcióját tölti be. A legrégebbi, legértékesebb középső szárnya ugyanakkor teljesen megnyílik a nagyközönség előtt és komplex, sokrétű turisztikai szolgáltatást nyújt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.