Sokan és sokszor hiányoznak a parlamenti bizottságok üléseiről

A képviselői fizetésen, az alapdíjon felül pluszpénzt adna Rubovszky György (KDNP) a bizottsági munkában részt vevő képviselőknek – írja a mainap.hu, mely azt is megnézte: kik hiányoznak a legtöbbet az ülésekről.

A honatyák javadalmazásáról szóló új szabályozás előkészítésére létrehozott albizottság (melynek elnöke Rubovszky) szerint ugyanis az állandó bizottsági tagságért a tiszteletdíj 20 százaléka járna pluszban, a második bizottsági tagságért 10, a vizsgáló- és eseti bizottságokban betöltött tagságért pedig további 5 százalék.

A portál szerint a képviselők nem nagyon látogatják a bizottságok rendezvényeit.

A mainap.hu összesítette a nyolc, talán legbefolyásosabb parlamenti bizottság 2011-es üléseit. Így kiderült, kik hiányoztak a leggyakrabban az ülésekről. A portál nyolc bizottság jegyzőkönyvei alapján azt állapította meg: a legtöbbször, ötvenhatszor Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, volt elszámoltatási kormánybiztos, zuglói polgármester hiányzott.

A második helyen a listán Vitányi István fideszes képviselő végzett a hiányzók sorában. A harmadik a szintén fideszes Pósán László lett, aki 4 bizottságban tag, s 40 ülésről maradt távol – olvasható a mainap.hu portálon.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.