A szabadságharc ünnepéből idén is Ausztria profitál

Március 15-én hosszú évek óta sok ezer magyar turista indul Ausztriába pihenni, kirándulni. 1989-ben a most már Kossuth-díjas Csoóri Sándor azt mondta egy győri nagygyűlésen: akkor jön el az igazi rendszerváltás, ha a magyarok ezt a napot nem éppen Ausztriában töltik.

A nem békemenetelő magyarok közül azonban az idén is sokan Bécsbe, Burgenlandba tartanak, mások pedig síelni indulnak a Salzburg környéki hegyekbe. Határellenőrzés már nincs, senki sem számolja tehát, hogy hányan hagyják el az országot Hegyeshalomnál, Sopronnál, vagy Rábafüzesnél.

Az osztrák idegenforgalom komoly bevételt remél a több napos magyar ünneptől. A szervuszausztria.hu honlap szerint március 14-től négy napon át Burgenland két legismertebb helyszíne, a fraknói vár és a kismartoni Esterházy kastély is várja a látogatókat. Az időpont szokatlan - jegyzi meg a honlap -, a vár és a kastély ilyenkor még rendszerint téli álmát alussza. A magyarok kedvéért azonban időlegesen felébredt.

A múzeumok ajándékokkal is kedveskednek a látogatóknak, Kismartonban pedig magyar chef kínálja finom falatait a kastélylátogatóknak a közeli étteremben.

Az osztrák síparadicsomok többsége is akciókat ajánl erre a hétre a magyaroknak.

Az Ausztriába látogatók egy része nemcsak kirándulni megy, hanem az árleszállításokat is kihasználja, főleg a Hegyeshalomhoz közeli parndorfi outlet üzleteiben.

 

Ausztriában a síparadicsomok és a magyar vonatkozás történelmi helyszínek is számoltak a négynapos magyarországi ünneppel
Young girls run on a viewing platform at Tiefenbachkogl mountain (3309 meters) above Mittelbergferner Glacier in the Oetztal Alps in the Austrian province of Tyrol August 12, 2011. REUTERS/Lisi Niesner (AUSTRIA - Tags: ENVIRONMENT TRAVEL IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.