Sok pénzt hoztak L. Simon érdekeltségei

Az elmúlt egy évben 80 millió forint állami támogatást kaptak L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár családi érdekeltségei – számolta ki a Blikk.
Mivel 80 hektárnyi földterületet birtokolnak ezek a cégek, ez azt jelenti, hogy hektáronként egymillió forint állami és uniós pénzhez jutottak hozzá egy év alatt. Ez kimagaslónak számít, mert egy gazdaság hektáronként mindent egybevéve 100-200 ezer forint támogatásra számíthat átlagosan – írja a lap

A politikusnak és feleségének jelenleg három agrárcég van a tulajdonában, ezek kapták a tekintélyes összeget. Közülük a Simon és Simon Kft. 21 millió közpénzt kaszált. Ebben a vállalkozásban idén augusztusig az államtitkárnak volt többségi tulajdona. Ekkor szólította fel őt és a többi államtitkárt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arra, hogy szabaduljanak meg gazdasági érdekeltségeiktől, hogy az összeférhetetlenségnek még a gyanúja se merülhessen fel. A felszólítás apropója az volt, hogy L. Simon egy interjúban letagadta a saját cégét.
 
A Blikk megkereste L. Simont, aki azt írta: „amennyiben egy politikus vagy hozzá köthető gazdasági társaság azért kap uniós támogatást, mert politikus, azt visszásnak tartom. Miként azt is, hogy egy jogszerűen járó vagy adható támogatást azért nem kaphat meg egy gazdálkodó, mert helyi vagy országos politikus is egyben, vagy mert a támogatásban részesített agrárvállalkozás tulajdonosai között politikust találni. Az önök által említett cégek tisztességen gazdálkodó, számos embernek munkát és megélhetést biztosító vállalkozások, amelyek az elnyert támogatásokat a jogszabályoknak megfelelően használták fel. A cégek támogatása nem jelenti a tulajdonos támogatását, a jogi személy és a természetes személy jól elkülönül egymástól. Különösen így van ez, ha egy tulajdonos nem tagja a cége menedzsmentjének” – zárul L. Simon válasza.  
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.