'A panelben lakók nem azért élnek ott, mert ez olyan jó nekik'

A Societas-Új Mozgalom véleménye szerint az MDF fővárosi elnökének javaslata a panelházak felső emeleteinek lebontásáról nemcsak drága és sok veszélyt hordoz magában, hanem "minden határon túlmenően embertelen is".

Oroszvári Péter elnökhelyettes vasárnapi sajtótájékoztatóján kiemelte: ilyen javaslatot egyetlen demokráciában sem engednek meg maguknak a politikusok.

Emlékeztetett arra, hogy a panelban élők védelme a szocialisták egyik fontos célja volt az elmúlt években, amiért sokat tettek. Hangsúlyozta: ki fognak állni mellettük akkor is, amikor meg kell akadályozni Lévai Zoltán kezdeményezését.

Szerinte a panelben lakók valamiért a magyar jobboldal célkeresztjébe kerültek. Amíg a Fidesz lesajnálja és "panelproliknak" nevezi őket, addig az MDF lerombolná több ezer család lakását - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: a formálódó MDF-SZDSZ együttműködés gyenge ideológiai alapokon fog állni, és a politikai skizofrénia első jelét már látszik is. Ezt azzal indokolta, hogy Lévai Zoltán összehozott egy klasszikus SZDSZ-es zöld, környezetbarát gondolatot - "jobb levegőt a fővárosiaknak" - és egy klasszikus, rózsadombi, panelellenes MDF-es attitűdöt.

Kiemelte: a panelben lakók nem azért élnek ott, mert ez olyan jó nekik. A legtöbb esetben ennek súlyos anyagi okai vannak, egyszerűen nem tudnak máshol élni - vélekedett.

A sajtótájékoztatón kartondobozokból épített panelházakkal és játéktraktorral demonstrálták, hogy szerintük mit jelent az MDF fővárosi elnökének indítványa.

Lévai Zoltán január közepén egy blogon megjelent írásában olvasható - több más, a légszennyezettség csökkentésére tett javaslat mellett, hogy ha kell, bontsák vissza a szélcsatornákat elzáró paneleket, magas épületeket.

Pusztai Erzsébet az MDF nevében cáfolta, hogy ez az elképzelés szerepelne a párt programjában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.