Societas: a Fidelitasnak szavazattal kellett volna bizonyítani

A Fidelitas parlamenti képviselőinek meg kellett volna szavazniuk Molnár Oszkár edelényi polgármester mentelmi jogának felmentését, ha valóban elfogadhatatlannak tekintik az antiszemitizmus és a rasszizmus minden formáját.

Így reagált Varga László, a Societas elnöke kedden arra, hogy a Fidelitas antiszemita viccelődése miatt kizárta egyik tagját. A Fidesz ifjúsági társszervezete kedden arról tájékoztatott, hogy egyik tagjuk "megengedhetetlen módon" viccelődött blogjában, s ezért az elnökség azonnal kezdeményezte a kizárását.

Varga László elmondta: nem ez az első eset, hogy Fidelitas-tagok antiszemita megnyilvánulást tesznek, mintegy két éve ugyanis egy nyíltan zsidóellenes képet lehetett látni a szervezet honlapján, amelyet csak a közvélemény nyomására távolítottak el.

Kérdés, hogy a Fidelitas tagjai miként tudnak elszámolni a lelkiismeretükben a hétfői szavazással, illetve hogy a két évvel ezelőtti és a hétfői antiszemitizmus felelőseit kizárják-e a szervezetből - vetette fel Varga László, aki a Fidelitas-közlemény az MSZP-t érintő megjegyzéseit "vagdalkozónak" minősítette.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.