Siófoki Fidesz-jelölt: Nem támogatta a kampányomat a Közgép

Az LMP és a siófoki önkormányzat is feljelentést tesz, csak éppen előbbi a korrupció gyanúja, míg a helyhatóság a "manipuláció" miatt.

Siófok és környéke Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje cáfolja, hogy a Közgép támogatta volna kampányát. Witzmann Mihály az erről szóló cikk miatt jogi lépéseket tesz.

Előzőleg a nyugat.hu írt arról, hogy egy hangfelvételen fideszes politikusok - Balázs Árpád, Siófok polgármestere és Witzmann Mihály - állítólag arról beszélgetnek, hogy a Közgép beszállhat a kampányba, "mint eddig minden választásba be is szállt". Az ügyben Schiffer András, az LMP társelnöke közölte, feljelentést tesz.

Siófok és térsége kormánypárti képviselőjelöltje cáfolja a portálon megjelenteket. Witzmann Mihály az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kijelentette: "a Közgép Zrt. semmilyen formában nem támogatta a kampányomat. Fel sem ajánlotta azt, és el sem fogadtam volna, mert a törvény által biztosított források éppen elegendőek a kampányköltségek fedezésére".

A politikus szerint a megjelent felvételrészletek és azok leírása több ponton is csúsztatásokat, valótlanságokat tartalmaznak, ezért felvetődik a manipuláció gyanúja, éppen úgy, mint például a hamis bajai videó esetében.

A kivonatos leirat nyilvánosságra hozatalát Witzmann Mihály egy lejárató kampány részének tartja. Értékelése szerint ez "egy reménytelen helyzetben lévő pártszövetség kétségbeesett próbálkozása annak érdekében, hogy a Józsa-, Harangozó-, Szigetvári-, Gyurcsány-, Kőhegyi- és Simon-ügyekről elterelje a figyelmet". Közölte, rágalmazás, becsületsértés és szándékos lejáratás miatt jogi lépéseket tesz az ügyben.

Csütörtök kora este a siófoki önkormányzat bejelentette, hogy büntetőfeljelentést tettek a szerintük manipulált, illegális hangfelvétel miatt. A helyhatóság szerint a felvétel vágott, manipulált, illegális, ezért azt nem tudják minősíteni. Hangsúlyozták, hogy a Közgép az önkormányzat közreműködésével semmilyen módon nem finanszírozott választási kampányt.

A siófoki kórházban indult beruházás kapcsán elhangzottakra az önkormányzat úgy reagált: örülnek, hogy az intézmény fejlesztését sikerült elősegíteni. Az önkormányzat valamennyi eljárása ellenőrizhető, azok a törvények maximális betartása mellett zajlanak - tették hozzá.
A közlés szerint a büntetőfeljelentést a város jegyzője és alpolgármestere tette meg a rendőrségen.

A feljelentők büntetőeljárás megindítását kérték ismeretlen elkövetők ellen, mivel a "bűncselekmény elkövetésével rögzített és manipulált hangfelvétel" jelentős sérelmet okoz a település önkormányzatának, valamint polgármesterének.

A feljelentésben az áll, hogy "az ismeretlen elkövetők olyan látszatot keltenek, mintha Siófok Város Önkormányzata, és annak polgármestere törvénytelen, jogellenes cselekményeket követett volna el".

Az önkormányzati vezetők egyben kérik "az önkormányzat elleni illegális adatszerzési tevékenység teljes feltárását is, amelynek "célja manipulált adatok széleskörű terjesztése lehet".

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.